Wednesday, May 25, 2011

} Pertama

At first, ini bukan cerita pasal kelahiran.Bukan pertama bukan juga yang terakhir.This week, banyak betul perkara yang berlaku yang mana telinga sendiri pun kalau boleh nak jadi pekak dengan tiba-tiba.Sebabnya bila da kita dengar, terus akan merebak ke system lain dalam badan juga kan.

Al - fatihah untuk ayoh", sungguh tidak tersangka yang demam biasa boleh membawa maut.Masih terdengar-dengar cerita saka, dan sekolah pondok ayah lewat 2 bulan lalu di tepi pantai.

Ayoh sayang anak angkat sorang ni'
Dia je yang rajin jenguk ayoh"
Na' kalau nak kawen nak suruh ayoh cari kabo'la nanti ayoh carikan.

Al-fatihah.....


Dan bila mana seseorang yang kau sangka dari luarannya nampak sangat la sihat, dengan sekelip mata boleh rebah ke bumi.Terlintas di kepala, mak ko dengan ayah ko ok tak kat rumah bila sorang-sorang.InsyaAllah harapnya setiap hari dorang baik-baik sahaja.Mintala tak ade perkara yang buruk berlaku.
InsyaAllah....


Gaji pertama?
Kau beli apa untuk gaji pertama.Baru aku sedar yang aku tak beli apa-apa pun yang kekal, yang boleh aku pegang dan ingat.At least aku boleh cakap...


Oh benda ni aku beli masa 1st gaji aku!"


Biarpun ia bukan gaji pertama lagi.Tapi mungkin yang kesetahun.So agaknya nak beli apa ya!












y a n aS h a m_eeeeeeee tak sabanya nye nak gi Tioman.

4 comments:

Cik Fia said...

na, ayoh angkat JB ke?

yanaSham said...

aah

ihsan_huhu said...

blikan aku beskal pon ok

panggil aku sheh said...

fuhh.. tioman! cayalah :)